DERMALOG innehåller samma byggstenar som huden

DERMALOG med Aktiv Farmakologisk EffektTM ersätter hudens skadade skyddsbarriär med nya naturliga byggstenar som omedelbart tränger ner mellan hudcellerna. Huden känns mjukare och mer smidig direkt efter användning. Eventuella problem med klåda och uttorkning lindras eller försvinner.

Läs mer om hudens viktiga byggstenar

Människors hud består i princip av tre huvudkomponenter: ceramider, kolesterol och mättade fettsyror. Ceramider är en typ av fettämne som finns i rikliga mängder i t ex hudcellerna som bygger upp överhuden. Tillsammans med bl. a kolesterol och fettsyror förhindrar ceramiderna förlust av vatten genom huden. De fungerar också som en barriär mot bakterier och miljöföroreningar.

Nivåerna av ceramid, kolesterol och fettsyror sjunker med åldern. Det är en anledning till att huden blir torr när man blir äldre. Men inte bara åldern påverkar nivåerna negativt utan också eksem och hudsjukdomar som t ex psoriasis.

Läs mer om Aktiv Farmakologisk EffektTM

Kompositionen i DERMALOG® hud- och kroppsvårdserie återspeglar hudens sammansättning av ceramider, kolesterol och fettsyror där den huvudsakliga källan är mandelolja som är rik på essentiella fettsyror. Den av hudläkarna utvecklade innehållet av ceramider, kolesterol och fettsyror kallas Aktiv Farmakologisk EffektTM

DERMALOG är snäll mot människan

DERMALOG hud- och kroppsvårdsprodukter orsakar inte irritation och sveda, de innehåller inga…

LÄS MER »

DERMALOG är snäll mot naturen

DERMALOG är snäll mot naturen Hud- och kroppsvårdsprodukter liksom schampon leds ut…

LÄS MER »

DERMALOG är utvecklat av danska dermatologer

DERMALOG hud- och kroppsvård skapades 1993 av två danska hudläkare Christian Dahl…

LÄS MER »

DERMALOG tillverkas i Danmark och marknadsförs av läkemedelsföretaget Stada

All tillverkning av DERMALOG sker i Graested nära den norra kusten på…

LÄS MER »