VÄLKOMMEN TILL Dermalog!k

DERMALOG!K står för de logiska svaren på allt som har med hudvård att göra. På den här sidan ger vi dig de tips och råd som du behöver för att få den bästa hjälpen. Vår hudterapeut Marie Berg finns också alltid till hands och kan ge dig svar på frågor om hudvård och hudvårdsprodukter.

Om du använder dig av mjällschampo i förebyggande syfte, så minskar du risken att drabbas av mjäll

Vi börjar ofta använda mjällschampo först när vi väl har drabbats av mjäll. Och det börjar ofta med att du upptäcker vita små flagor på axlarna. Ett irriterande problem som gör det omöjligt för dig att till exempel använda en svart tröja. Du bestämmer dig då för att köpa ett mjällschampo och hoppas på så sätt att få ett slut på problemet. Men saken är den att det finns ingen anledning att vänta på dagen då du får mjäll på den svarta tröjan. Istället är det ju mycket bättre att förebygga det hela och därmed undkomma problemet helt och hållet. Och det gör du genom att i förebyggande syfte använda mjällschampo. Det har nämligen visat sig vara väldigt fördelaktigt att använda mjällschampo 1-2 gånger i veckan, oavsett om du har mjäll eller inte, för att förbli mjällfri. Och det ska helst vara ett milt schampo som det från DERMALOG®. Känns ju ganska DERMALOGiskt, eller vad säger du?

Om du utsätter dina händer för hårt arbete, är det viktigt att du använder rätt tvål och kräm för att vårda dina händer på bästa sätt.

Om du gillar att arbeta med dina händer, så vet du att det också sliter på händerna. Ta till exempel trädgårdsarbete, där kontakten med jord, vatten och verktyg sätter sina spår på dina händer. Då behöver du något som tar hand om händerna. Det bästa tipset är en mild och vårdande tvål och en bra kräm efteråt. Som till exempel den flytande tvålen och fetkrämen från DERMALOG®. Det är produkter som tagits fram av hudläkare som bäst vet vad dina händer behöver. Det är DERMALOGik, att om man vårdar sin hud varje dag, ska man inte få problem med huden.

Om du använder Svanenmärkta produkter gör du ett bra val, inte bara för huden utan också för naturen.

Det lönar sig faktiskt att leta efter Svanen när du köper hud- och hårvårds produkter. Varför det? Jo, därför att Svanenmärket är din garanti för att det inte finns några skadliga kemikalier i innehållet. Det gör att du kan känna dig trygg när du smörjer in både dig själv och dina barn. DERMALOG:s produkter är Svanenmärkt, något vi är mycket stolta över. Det betyder att DERMALOG är fri från konserveringsmedel (parabener) och parfym, men även fri från andra ämnen som inte är så bra för din hud och ditt hår. Det enda undantaget är mjällshampo. Den är också fri från konserveringsämnen (parabener) och parfym, men DERMALOG mjällshampo kan inte bli miljömärkt med Svanen. Detta är en allmän regel som tyvärr gäller alla slags mjällshampo. När du väljer Svanenmärkt gör du ett tryggt val, inte bara för din hud, utan också för din natur. Ett ganska DERMALOGiskt val, om du frågar oss.

Om du lider av atopiskt eksem vill huden ha kräm, kräm och mera kräm

Atopiskt eksem, eller böjveckseksem som det också kallas, är den vanligaste kroniska sjukdomen hos barn. Det är ett kliande eksem, som kan vara extremt irriterande och obekvämt. Det kan inte botas, men symptomen kan lindras kraftigt. Här spelar fuktighetskräm en viktig roll. Det rekommenderas att du använder en kräm utan parfym och med högt fettinnehåll, som t ex DERMALOG® Fetkräm eller Skin-cureTM. Applicera krämen på den exponerade huden två gånger om dagen, morgon och kväll, oavsett om eksemet är aktivt eller passivt. Det uppehåller huden len och fin och förhindrar nya utbrott. Ren DERMALOGik!

Om du har torr hud som svider, vill du ha en bra hudkräm som fungerar direkt

Alla vet att torr hud svider, kliar och gör ont, och det är inget man orkar med någon längre stund. Därför är det viktigt att hitta en bra hudkräm som fungerar direkt, och det gör DERMALOG. Vi kallar det Aktiv Farmakologisk EffektTM. När huden blir torr, grov och tight, beror det på att huden saknar egna lipider. Lipiderna i DERMALOG liknar dem i huden, så när du använder DERMALOG påbörjas återställandet av lipider omedelbart. Det gör att huden känns mjuk och smidig direkt efter användning. Så DERMALOGiskt det kan bli.