Dermapen

Hem / Dermapen

Dermapen är en populär behandling för hudföryngring som kan hjälpa till att minimera fina linjer, rynkor, akneärr och andra hudproblem.

Vad är Dermapen?

Dermapen är en avancerad microneedling-behandling som innebär att små nålar penetrerar huden och skapar kontrollerade mikrokanaler. Detta stimulerar hudens naturliga återhämtningsprocess och ökar produktionen av kollagen och elastin. Behandlingen kan användas för att förbättra hudens struktur, reducera fina linjer och rynkor, samt minska ärr och pigmentfläckar.

Olika metoder

Dermapen

Dermapen är en avancerad och innovativ behandling som används för att förbättra hudens utseende och återge dess ungdomliga lyster. Behandlingen involverar användning av en elektrisk pennliknande anordning med mikronålar som punkterar huden i olika djup och hastigheter. Genom att stimulera hudens naturliga läkningsprocess, kan Dermapen behandla en mängd olika hudproblem som fina linjer och rynkor, akneärr, pigmentfläckar och strama upp huden. Behandlingen är skonsam och ger minimala biverkningar och kräver lite eller ingen återhämtningstid, vilket gör det till en populär behandling bland patienter. Läs mer om Dermapen-behandling här.

Dermapen 4

Dermapen 4 är den senaste tekniken inom mikronålbehandling och är en vidareutveckling av Dermapen. Den har en högre hastighet och bättre precision i nålningstekniken, vilket ger snabbare och mer effektiva resultat. Dermapen 4 kan användas för att behandla ärr, rynkor, pigmenteringar, förstorade porer, ojämn hudton och andra hudproblem. Dessutom kan den hjälpa till att öka kollagenproduktionen och förbättra hudens fasthet och elasticitet. Läs mer om Dermapen 4 här.

Microneedling

Microneedling med Dermapen är en behandling som stimulerar kollagenproduktionen genom att göra små mikrohål i huden. Denna typ av behandling kan hjälpa till att minska fina linjer och rynkor, öka hudens elasticitet och förbättra hudtonen och hudens textur. Få mer information om en microneedling-behandling här!

Hur ofta behöver man behandlas?

Antalet behandlingar som behövs kan variera beroende på hudens tillstånd och individuella behov. Generellt sett rekommenderas en serie på 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat. Efter avslutad serie rekommenderas underhållsbehandlingar för att bibehålla resultaten, vanligtvis en behandling var 3-6 månader. Din hudterapeut kan ge dig mer specifika rekommendationer baserat på din hud och dina mål.

Fördelar med Dermapen-behandling

Här är några exempel på fördelar med en Dermapen-behandling:

 • Stimulerar kollagenproduktionen för att öka hudens elasticitet och förbättra hudtonen och -strukturen
 • Kan reducera utseendet av fina linjer och rynkor samt minimera ärr och pigmentering
 • Anpassningsbar behandling för att möta individuella hudbehov
 • Minimal återhämtningstid och minimala biverkningar jämfört med andra hudföryngringsbehandlingar

Resultatet av en behandling

Behandling med Dermapen kan ge följande resultat:

 • Förbättrad hudton och hudtextur
 • Minskad synlighet av fina linjer och rynkor
 • Ökad elasticitet i huden
 • Förbättrad kollagenproduktion
 • Minskade ärr och pigmentfläckar

Resultaten kan variera från person till person och flera behandlingar kan behövas för att uppnå önskat resultat. Det är viktigt att följa rekommenderad eftervård för att maximera resultaten.

Eftervård och återhämtning efter behandling

Efter en behandling med Dermapen är det viktigt att följa rätt eftervårdsrutiner för att främja återhämtning och undvika eventuella komplikationer. Här är några tips för eftervård och återhämtning:

 • Undvik direkt solljus och starka kemiska produkter på behandlat hudområde i minst 48 timmar efter behandlingen
 • Använd solskyddskräm med hög SPF och undvik solning i ca 1-2 veckor efter behandlingen
 • Undvik att röra behandlat hudområde och använda smink i minst 24 timmar efter behandlingen
 • Applicera en lugnande kräm eller serum på behandlat hudområde för att hjälpa till att minska rodnad och irritation
 • Drick mycket vatten och undvik alkohol och rökning i minst 24 timmar efter behandlingen

Risker och biverkningar

Dermapen-behandlingar är generellt säkra, men som med alla kosmetiska behandlingar finns det risker och biverkningar att överväga. Några vanliga biverkningar inkluderar tillfällig rodnad, svullnad och ömhet på behandlingsområdet. Det är också möjligt att uppleva en mild form av blåmärken eller små sår efter behandlingen.

Det är viktigt att följa rätt eftervårdsinstruktioner för att minimera risken för biverkningar och få bästa möjliga resultat. Om du upplever några allvarliga biverkningar, såsom infektion eller utslag, bör du kontakta din skönhetsterapeut eller läkare omedelbart.

När bör man undvika en dermapen-behandling?

Undvik dermapen-behandling om du har aktiv akne, hudinfektioner eller är gravid. En konsultation före behandlingen är viktig för att bedöma eventuella kontraindikationer.