Fet hy

Hem / Fet hy

Fet hy känns lätt igen på att den ser blank ut och är nästan alltid ett tecken på att huden inte mår bra. Fet hy överproducerar talg, vilket bidrar till den blanka ytan och att det lätt uppstår orenheter. Att hyn är fet beror oftast på att…

  • …du använder fel typ av hudvårdsprodukter
  • …dina hormoner är i obalans
  • …du har en viss ärftlighet för den typen av hy

Ärftligheten är inget du rår på, och hormoner är knepigt att balansera. Du kan prova att använda anpassade produkter under en tid för att se om det hjälper. I många fall kan faktiskt rätt hudvårdsprodukter lösa problemet med fet hy.

Hudvård – fet hy

Vi har alla en del förutfattade meningar om hudvård – ”fet hy behöver torkas ut”, är en av de vanligaste. I stället är det tvärtom så att fet hy är uttorkad – det är därför den överproducerar talg vilket gör den fet. Läs vidare för att få tips om vilken typ av produkter du ska använda för att bli av med fet hy.

Produkter för fet hy

Vi rekommenderar hudvårdspaketet med produkter för fet hy från DAHL Skincare som är framtagna av ett team med 20 års erfarenhet av kosmetisk kemi. Deras hudvård uppfyller alla våra krav på bra produkter för oljig hy:

Innehåller inte uttorkande ingredienser.

Starka kemikalier och naturligt uttorkande ingredienser gör hudens yttersta lager mindre bra på att stå emot sådant som påverkar den utifrån. Den blir även sämre på att bibehålla fukt, vilket den reagerar på med att producera mera talg.

Täpper inte igen porerna.

Porerna är hudens enda sätt att andas; kan den inte andas uppstår det väldigt lätt orenheter som till exempel pormaskar vilket bidrar till problemet med fet hy.

Gör inte att din hy ser blank ut.

Kanske inget direkt krav för att produkten ska ge effekt, men en matt finish under tiden du behandlar din oljiga hy brukar upplevas som en lättnad.

Ansiktstvätt, ansiktsvatten, ansiktsgel och ansiktsmask för fet hy från DAHL Skincare i vita plastförpackningar

Ansiktstvätt, ansiktsvatten, ansiktsgel och ansiktsmask för fet hy från DAHL Skincare

Fet hy: Behandling i 4 steg

När du köper startpaketet från DAHL får du alla produkter din hy behöver för att komma i form – dessutom får du 20% rabatt och kan känna dig trygg med att du får högkvalitativa produkter. Här listar vi vad som ingår:

1 Balancing Cleanser Ansiktstvätt för fet hy från DAHL Skincare i vit plastflaska med tryck-kork

Balancing Cleanser Ansiktstvätt för fet hy från DAHL Skincare

Ansiktsrengöring för fet hy

Balancing Cleanser

Det här är en ansiktsrengöring för fet hy som exfolierar huden med hjälp av naturliga träkorn och har en bakteriedödande effekt. Formulan är mycket skonsam samtidigt som den är effektiv – en kombination som annars är sällsynt.

2 Balancing Toner Ansiktsvatten för fet hy från DAHL Skincare i vit plastflaska med spray-funktion

Balancing Toner Ansiktsvatten för fet hy från DAHL Skincare

Ansiktsvatten för fet hy

Balancing Toner

Detta ansiktsvatten balanserar hudens pH-värde och har en antioxidant effekt som hjälper till att skydda huden. Den innehåller också exfolierande AHA- och BHA-syror som håller orenheter borta samt växtextrakt som återfuktar din hy på ett effektivt sätt.

3 Balancing Moisture Gel Ansiktskräm för fet hy från DAHL Skincare i vit plastflaska med tryck-kork

Balancing Moisture Gel Ansiktskräm för fet hy från DAHL Skincare

Ansiktskräm för fet hy

Balancing Moisture Gel

Denna gel ersätter en dagkräm för fet hy, den är helt fri från olja och går snabbt in i huden till skillnad från en kräm. Gelen stärker hudens egen förmåga att hålla kvar fukt och balanserar talgproduktionen. Dessutom ger den en perfekt, matt finish.

4 Balancing Sulfur Mask Ansiktsmask för fet hy från DAHL Skincare i vit plastburk med skruv-lock

Balancing Sulfur Mask Ansiktsmask för fet hy från DAHL Skincare

Ansiktsmask för fet hy

Balancing Sulfur Mask

En ansiktsmask för fet hy som är vår absoluta favorit. Den rengör på djupet och hjälper till att matta ner, lugna och balansera huden. Med regelbundet användande blir du av med pormaskar, överflödig talg och rodnader – en riktig lifesaver.

Du hittar hela paketet med produkter för fet hy hos DAHL Skincare.